Изтеглил си късата клечка.

Това са казали от лекарския екип от болница "Канев" в Русе на мъжа на починалата родилка Ивелина - Мартин Симеонов.

По негови думи докторите не са показали никаква емоция или съпричасност

"В 16,30 детето е родено живо и здраво, жена ми също е добре, цяла нощ сме си писали. По нейни думи е имала страшно много болки. В 4,20 сутринта ми пише - тази сестра хърка, ще хвърля шише да я събудя. Защото много ме боли.

Не можеш да спиш докато имаш прясна родилка по време ан работа. Нямало е никой там", каза Мартин пред NOVA. 

"Белодробна емболия - това ми казаха от болницата. Без никаква емоция.

Бяха се наговорили. Казаха ми - изтегли късата клечка, без никакви притеснения, на 1000 родилки умирала 1. Тя е станала да търси помощ и се е свлякла на на земята. Ако е имала някой буден, щеше да й се помогно. Момченцето се казва Белослав. Ще си погреба жената. Ще си го взема и после ще търся справедливост, защото никой не заслужава да му се случва подобно нещо.

"Другият ми син е на 5 години, не знам как да му го кажа. Беше много привързан към майка си", завърши почерненият мъж.

Както е известно, 29-годишната родилка в Русе почина часове след раждането на второто си дете. Новороденото момченце е в добро състояние.

Според близките на жената тя не е имала съпътстващи заболявания, раждането е осъществено на 23 май с операция, която е минала нормално.

„Изказвам моите съболезнования. Нека да не правим квалификации. Искам да бъде извършена аутопсия, която върви в момента. Близките държах да бъде освободено тялото, а ние да се извърши аутопсия, защото и аз съм родител и искам да знам какво става. Стандартният период за аутопсията е 25 дни, но патоанатомите ще го съкратя“, каза пред bTV директорът на болницата инж. Иван Иванов.