Лидерът в световната голф ранглиста Скоти Шефлър бе задържан от полицията, докато се опитва да стигне до игрището, където се провежда втория мейджър турнир за годината - PGA Championship. Шефлър е без конкуренция от началото на годината, като триумфира в първия мейджър (Мастърс) и спечели престижния турнир The Players Championship.

Американецът записа солиден резултат в първия ден на PGA Championship с четири удара под пар и изостава с три удара от лидера Зандер Шофле. Той е задържан, след като не е спрял за полицейска проверка пред голф клуб Валхала в Луисвил, Кентъки.

Движението в район е било контролирано от служители на реда заради фатален инцидент на пътя. Пешеходец е бил блъснат от автобус и е загинал на място. Според очевидци Шефлър не е разбрал, че трябва да спре, след което двама полицаи блокират пътя му, слагат му белезници и го откарват с патрулен автомобил.

Шефлър беше пуснат навреме от полицейското управление, за да започне участието си във втория ден на турнира. В противен случай той можепе да отпадне от надпреварата, която започна като фаворит за титлата.

В същото време полицията преглежда записите от "боди камерите" на униформените, за да установи дали Шефлър наистина ги е видял на пътя. Адвокатите му твърдят, че просто е станало недоразумение и той не е знаел, че трябва да спре.