Двама души са били ухапани от акули в понеделник, според информацията, предоставена на полицейския отдел на Мъртъл Бийч.

Първото ухапване

се случило на 75-то авеню на север, а второто нападение от акула - на север от 82-ро авеню в Мъртъл Бийч, според ефрейтор Томас Вест. Вест заяви, че полицията работи с Програмата за изследване на акулите във Флорида към Университета, за да идентифицира ухапвания от морски животни, по-специално от акули.  Няма информация за състоянието на жертвите.

В САЩ

се случват над 40% от т.нар. непровокирани нападения от акули. По данни на Музея на Флорида миналата година в световен мащаб са регистрирани 73 непровокирани нападения от акули. Почти всяко нападение е резултат от погрешна идентификация, тъй като акулите не се насочват умишлено към хора. Повечето нападения в Съединените щати се случват край атлантическото крайбрежие на Флорида, където има бурни води и риба, с която се хранят няколко вида акули.

Преди дни

10-годишно момче претърпя ампутация на част от крака си, след като беше ухапано от акула, докато се гмурка с шнорхел по време на ваканция във Флорида Кийс, съобщи семейството му.