Виетнамската полиция е открила около 2 000 мъртви котки, предназначени за използване в традиционната медицина, съобщиха държавните медии.

Телата на котките

са открити в четвъртък в кланица в провинция Донг Тап в делтата на Меконг заедно с 480 живи животни, според официалния вестник на провинцията.Животните са били в хладилно помещение и се смята, че са били предназначени за Северен Виетнам.Някои жители на Виетнам вярват, че екстракти от котешки кости могат да помогнат за лечение на заболявания като астма и остеопороза.

Според организацията

за защита на животните "Четири лапи интернешънъл" всяка година във Виетнам до един милион котки стават жертва на незаконната търговия с диви животни.Консумацията на кучета и котки е законна в страната. Много ресторанти предлагат месото, но се нуждаят от сертификати, за да докажат произхода на животните.Кланицата в Донг Тап не е предоставила документи, които да разрешават убийствата и да описват подробно проследяването им.Все още никой арестуван по случая.Производството на традиционна медицина е основен двигател на незаконната търговия с диви животни в Азия, а Виетнам е едновременно център за потребление и транспорт.