74-годишният Чарлз III официално ще стане крал на 6 май. Една от важните части на празника ще бъде концертът в чест на събитието, който ще бъде излъчен по телевизията на 7 май.

Кой обаче ще пее на концерта?

Адел и Ед Шийрън са отказали да участват, пише The Guardian. Шийрън, оказва се, дори не бил поканен навреме, а Адел се позова на натоварения си график.

Сега ясно, че още няколко артисти от одобрения от Чарлз III списък няма да могат да излязат на сцената.

Елтън Джон е в разгара на прощалното си турне и е подготвил концерти в цяла Европа. Изявите му са насрочени за края на пролетта и лятото. Така той също отпада от списъка с евентуалните участници.

Пуснаха се слухове, че Spice Girls ще се съберат отново именно на това събитие, след като Мел Би намекна в пресата за това. Според вътрешна информация обаче събирането няма да се случи.

Хари Стайлс също отказал заради много натоварения си график.

Друг проблем може да се окаже присъствието на принц Хари и Меган.

Ако херцозите на Съсекс дойдат на коронацията на Чарлз III през май, определено може да „развалят празника“, смята кралският експерт Том Бауер. 

„Хората са уморени“ от херцога и херцогинята на Съсекс и много британци биха предпочели двойката да не присъства на коронацията.

Камила Паркър-Боулс също ще промени статута си на 6 май. Тогава тя официално ще стане кралица консорт. 

Много британски таблоиди обаче предполагат, че съпругата на монарха иска да стане кралица без никакви добавки към титлата.