Най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна наложи съдът в Бургас на строителния предприемач Станимир Рагевски.

Бизнесменът е признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Той е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед.

В съдебната зала и по време на целия процес Станимир Рагевски запази мълчание и до момента не е обяснил мотивите си.

Спор за имущество е в основата на убийството на брокерката. Зад смъртта на 28-годишния мъж пък стоят неразплатени финансови средства. Предполага се, че той е знаел за убийството на Бахлова и е изнудвал Рагевски за пари.

Всичко това стана ясно в хода на досъдебното производство. И двете убийства са извършени по изключително жесток и идентичен начин. Двете жертви са убити с пистолет „Макаров“ със заличен фабричен номер. След това телата им са разчленени, поставени в бидони с киселина и заровени на различни места в града.

Оръжието беше открито в ресторант в центъра на Бургас, стопанисвано от съучастника на бизнесмена, който е работел като готвач в заведението. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.