Момченце пропадна от пързалка на детска площадка в София и получи сериозни наранявания. Майки от район „Изгрев” подадоха сигнал до NOVA за инцидента. Родители настояват за спешна инспекция на детските площадки.

На площатката се вижда изключително остра ламарина. След като дъската се е счупила, ламарината остава да стърчи, подобно на гилотина. Именно на нея малкият Симеон получава сериозни наранявания. Детето е с разкъсвания на брадата има няколко шева

„Синът ми Симеон е порязаното дете. Той пропадна през дупка на пързалката. Видях как в един момент детето висеше на главата си от височина близо два метра. Поряза си брадичката на необезопасената ламарина”, разказа в ефира на NOVA майката на детето Саша Диманова.

„Децата ни играят всеки ден на тази площадка. Тя е една от хубавите площадки в района, която беше създадена преди 5-6 години. Но не изглежда сякаш да е поддържана от Общината”, подчерта друга майка, живееща в квартала.

На територията на район „Изгрев” има 93 площадки, от които само 11 са годни за употреба. Районният кмет, с който се свърза NOVA, обеща още в понеделник да започне обследване на детските площадки.