Хаосът около това къде ще се проведе евроквалификацията между България и Унгария роди истински музикален хит за президента на БФС Борислав Михайлов.

В песентя, която със сигурност ще добие много голяма популярност, тематично се акцентира на проблемите в БФС и това, че настоящото ръководство на футболната централа няма намерение да подава оставка.

Тя иронизира образа на Борислав Михайлов и неговата „незаменимост“ на поста президент на БФС. Акцентира се на някои от най-големите гафове, които БФС и Борислав Михайлов направиха до този момент през 18-годишното си управление. 

Музика и Аранжимент на песента са на ivobusynikolaev4604; Запис, Микс, Мастер: Бате Пешо StudioBuster; Бек Вокали: Донна Златарова; Видео: TosheyProductions; Монтаж: Радослав Цветков; Стилист: Мариам Каналева – Mer4o; Продукция: Urban Studio.

 

На 16 ноември, от 19:00 часа наше време България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на Националния стадион „Васил Левски“ при закрити врата. Това е окончателният вид на срещата с „маджарите“, след като през последните десетина дни двубоят между двата национални отбора бе подхвърлян непрекъснато наляво и надясно из страната ни.

От София, през Пловдив и Кърджали, обиколката приключи в крайна сметка отново в столицата. Толкова много перипетии, обрати, драми, а от Българския футболен съюз за пореден път доказаха, че могат да изненадат обществеността дори след 18 години начело на родния футбол.

Липсата на публика на стадиона предизвика сериозно негодувание у редица министри и други политически фигури, сред които спортният министър Димитър Илиев, премиерът Николай Денков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И тримата порицаха решението за провеждане на двубоя при закрити врата – така недоволството към БФС бе изразено и на ниво държава, след като вече за мнозина бяха ясни недоволството на фенове, опозиция на ръководството, както и други футболни деятели.

Заради това ще има голям протест на запалянковците преди срещата с Унгария в четвъртък от 17:00 часа, при нова схема на позициониране на запалянковците – откъм Сектор Б по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" ще са позиционирани феновете на Левски, откъм Сектор Г - тези на ЦСКА, а на ул. "Генерал Гурко" - привържениците на останалите отбори. Поканени бяха и унгарски привърженици, които ще пътуват до България.

От СДВР призоваха за мирен протест на специален брифинг по-рано през деня, като разкриха, че организатор на протеста е столичен клуб – това до известна степен няма такова значение, предвид факта, че идеята на протестните действия е да се демонстрира нагледно обединението на запалянковците и клубовете срещу сегашното ръководство на БФС.