Този човек живее втори живот. В това са категоричини всички свидетели на спасителната акция, по време на която огнеборци от Пловдив измъкнаха млад мъж, заклещен във ВиК тръба близо до базата на ФК Ботев в града. Той бе спасен след едночасова акция. Наложило се да бъден ваден с кран.

Кольо Черния, както го наричат в квартала, е млад и здрав мъж. Човекът пропаднал вечерта в събота срещу неделя на път за вкъщи. Преди това е бил да се види с приятели и да се почерпят, пише "Под тепето". Мястото където се губи под земята е локално платно отляво на Коматевско шосе, между новите кооперации в квартала и футболния стадион. Според живеещи наблизо, карето било обезопасено с червено-бели найлонови ленти преди дни. Тъмно е, обрасло е с трева и отворената тръба по никакъв начин не се забелязва.

Без да очаква той просто е пропаднал в нея.

Пловдивчанинът е останал 11 часа заклещен с ръце нагоре, над главата. Правел е неуспешни опити да се измъкне сам, но не е успял. По тъмно от там рядко минават пешеходци, затова и никой не е чул виковете му за помощ. До сутринта към 7 часа, когато жена, която разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.
Според първоначалната информация, след прегледа в болница, той е бил изписан, тъй като имал само драскотини.

От семейството му обаче разкриват, че Черния не може да движи левите си крайници.

„Левият крак и лявата ръка не ги движи, неадекватен е, премръзнал е. Няма обяснение как е попаднал там“, разказа съпругата на Кольо - Атанаска Маданска. По думите ѝ виновни са тези, които не са обезопасили дупката. Тя е категорична, че ще си търсят правата и все още не знае какви ще са последствията за съпруга й.
Днес Кольо Черния е жив, благодарение на жената с кучето, както и огнеборците, които са го измъкнали.