След рекордното затопляне през февруари в САЩ се очаква сериозен спад на температурите. 

Центърът за прогнозиране на климата съобщава за спад на температурите под средните за месеца, което ще се случи в по-голямата част от страната. Очаква се застудяването да започне през уикенда и да продължи през по-голямата част от следващата седмица, съобщава CNN. 

Застудяването може да донесе сняг чак на юг до южните Апалачи. Сняг се очаква да падне във Вашингтон, окръг Колумбия. 

Въпреки че прогнозата засега не е съвсем точна, очакванията са температурите да паднат с поне 15 градуса. До този момент температурите в страната варират между 15 и 25 градуса, което е над нормата за февруари. 

Най-топло през февруари е било времето в Тупело, Ню Йорк, Маями, Ню Орлиънс, Нашвил и Бостън.

Долината на Тенеси ще бъде засегната най-много от спада на температурите, което може да се отрази върху земеделието. На много места овощните насаждения вече започнаха да цъфтят, а стопаните са притеснени за реколтата си, ако дойде ново застудяване.

До средата на седмицата се очакват поройни валежи в южните части на страната, които ще продължат през по-голямата част от седмицата. 

От втората половина на седмицата по-ниски температури ще има първоначално в източната част, а ветровете допълнително ще доведат до усещането за още по-ниски температури.