В тежко засегнатата от лошото време Калифорния, в планините Сиера Невада, продължава да се трупа сняг. Още към 40 см сняг падна в планините през последните 24 часа. Районът вече е затрупан от 5 метра сняг през последните две седмици.

Общият снеговалеж за сезона сега възлиза на около 15 метра, отбелязвайки най-снежния сезон от зимата на 2010-2011 г. Но този сезон не е най-снежният в историята: зимата на 1951-1952 г. държи рекорда с около 19,5 метра сняг.

Лек сняг падна този уикенд и в планините извън Лос Анджелис, където хората все още се изравят от над 2,4-метровия сняг, който затрупа района преди повече от седмица.

В окръг Сан Бернардино екипите са премахнали повече от 7,2 милиона кубични ярда сняг от магистралите, което се равнява на близо 2 270 плувни басейна с олимпийски размери, според кабинета на губернатора.

В понеделник е в сила предупреждение за лавини за планините Сиера Невада. Нова буря е напът да донесе повече сняг в Северна Калифорния и планините Сиера от вторник до сряда, но тази система не се очаква да бъде силна.

Следващата голяма буря за Калифорния се предвижда да дойде на седмицата, в северната част на щата. Районът на Сан Франциско ще бъде залят от проливен дъжд, а в планините Сиера ще има още 1,5 метра сняг.