Митичният сериен убиец от XIX в. Джак Изкормвача, който така и не бе заловен от полицията, може да се окаже полският емигрант Аарон Козмински. Личността на тайнствения престъпник, който извърши поредица от смразяващи убийства на жени през 1888 година, могла да бъде установена чрез ДНК анализи. Необходимите за тестовете молекули били взети от шал, намерен в близост до трупа на Катрин Едоус - една от жертвите на Джак Изкормвача. Шалът бил предоставен за изследване през 2011 година от бизнесмена Ръсел Едуардсън, който го купил на търг. Анализите били проведени от доцента по молекулярна биология към университета в Ливърпул Яри Лоухелайнен.

Едуардс припомня, че един от полицаите, работили на местопрестъплението, взел шала вкъщи, за да го даде на съпругата си. ,,Невероятно съвпадение е, че той никога не е бил гладен от тогава!", отбеляза Едуардс. Доктор Лоухелайнен сравнил образците от плата и ДНК на родствениците на жертвите, а също така и на заподозрените. Така той стигнал до извода, че именно Козмински, емигрант от полския град Клодава, се оказал убиецът.

Той избягал от родината си заради гонения, докато тя е под контрола на Русия. Пристига със семейството си в Англия през 1881 г. По време на извършването на жестоките престъпления бил 23-годишен и работел като фризьор в лондонския район Уайтчапъл. Имал двама братя и една сестра. Те живеели в близост до откритата трета жертва, Елизабет Страйд, която била убита в същата нощ, когато била изкормена и Едоус.

Козмински е бил сред заподозрените още през 1888 година, но полицията така и не могла да докаже вината му. Той умира в лудница от гангрена през 1899 година.

Разкритието е направено 126 години след извършените 11 жестоки убийства на проститутки по улиците на Лондон през 1888 г.