Освен с крадени номера и ПИН на кредитни карти властите твърдят, че Мартов и негови съучастници точили пари от банки и магазини с друга схема. При нея те превъртали два или три пъти кредитнити лимити, които им отпускали банки и магазини, и не ги връщали. Според съдебните документи и в тази схема основна роля отново играел Георги Мартов-Мицубишито.

И тази схема е разкрита чрез подслушването на телефоните на Мицубишито. Така агентите от ФБР разбират две неща. Първото е, че Мартов има двама съучастници, чиито имена не са споменати в разследването и са описани само като съучастник А и съучастник Б. Второто е, че те заедно са участвали в схема за вземане на кредити, които нямат намерение да върнат.

В тази схема Мартов и съучастниците му са вземали кредити от различни банки и магазини, след което за кратко време увеличавали лимита. С тези кредитни линии те купували гифт карти, които после използвали като кеш. Използвайки пропуски в системите на банките и кредитните карти, за няколко дни те успявали да превъртят два-три пъти кредитния лимит и така само в една от схемите ощетили финансовите институции с над 24 хиляди долара.

Разследващите подкрепят обвиненията си с прихванати SMS, които издават намеренията на конспираторите. Единият от тях пише на Мицубишито на 30 ноември 2011 г. „Жоро, документите заедно с паролата, кредитния доклад и т.н. пристигат утре по експресна поща. Сложи ги на сигурно място и утре ще говорим по-телефона, както се разбрахме."

Повечето подслушани телефони разговори са между Мартов и неговите съучастници, в които Мицубишито дава инструкции от кои магазини да бъдат взети кредити и по кое време, както и какво да бъде казано на продавачите. В няколко от тях се споменават какви суми да бъдат изтеглени, след което на коя сметка да бъдат прехвърлени. Все още не знаем кои са били съучастниците на Мицубишито и дали ФБР са повдигнали обвинения срещу тях. Две неща стават ясни от документите - били са българи и докато са източвали кредити от различните банки и магазини, са били в постоянен контакт с Мартов.