Двама българи са в ареста на курортното градче Кейп Мей, щата Ню Джърси, след съвместна акция на местното и регионалното полицейско управление. Срещу 43-годишния Ангел Ангелов и 46-годишната Недялка Панчева са повдигнати общо 4 обвинения - две за неправомерно използване на чужда кредитна карта и две за кражба.

Българите са задържани, след като полицейски служители проследяват трансакциите на кредитна карта, която е била в открадната дамска чанта заедно с телефон и лични документи.

От Middle Township Police Department обясниха пред BG VOICE, че все още не е ясно дали българите са извършили кражбата на чантата. Общата сума на липсващите от нея пари е 1600 долара. "Двамата са арестувани заедно пред магазин на Lowe's в Рио Гранде, Ню Джърси", каза капитан Джон Едуардс от полицейското управление. Eдуардс добавя, че българите са се отправили към шопинг плазата в Рио Гранде непосредствено след предполагаемата кражба на чантата. Според познати на Ангел той се занимава със строителна дейност.

По време на ареста Ангелов и Панчева са върнали кредитната карта. За всеки от тях е определена гаранция от 50 хиляди долара. Първото им официално явяване в съда е насрочено за сряда.