Българка от Лас Вегас е в имиграционен затвор, след като се предава на полицията по подозрения, че е участвала в Hit and Run инцидент на 24 ноември. 29-годишната Галина Килова е основен заподозрян в катастрофата на Рейнбоу булевард в Лас Вегас, отнела живота на 63-годишен мъж. Осем дни след инцидента Килова се предава на властите. Съдът я пуска под гаранция от 20 хиляди долара oще на следващия ден, но я задържат имиграционните власти. Роднините на загиналия са в недоумение колко лесно българката получава свободата си обратно. Според адвоката на българката Хърб Сакс той се е споразумял с прокуратурата клиентката му да се предаде след Деня на благодарността. От полицейското управление в Лас Вегас обаче отричат това да е истина. „Не е имало никакво споразумение с този адвокат", отсича сержант Ричард Стрейдър.

По данни от полицейския доклад властите получават две обаждания, уличаващи Килова. Първото е анонимно, а второто е от нейния работодател. Според същия този полицейски доклад веднага след катастрофата българката отива в пицарията, в която работи. Освен че закъснява за работа, Галина паркира на различно от обичайното място. Българката споделя за инцидента на свой колега, непосредствено след което шефът й Майкъл Фернандез също научава и прави връзката с инцидента от 24 ноември. В същата катастрофа е ранено и 19-месечно момиченце - внучката на 63-годишния Майкъл Гръбс. Той умира, след като е ударен от „Хонда Сивик", докато бута детската количка. Шофьорът бяга от катастрофата. От полицията казват, че доказателствата, намерени при катастрофата, съвпадат с тези по колата на Килова. Сержант Ричард Стрейдър казва, че от участъка са уверени, че това е автомобилът на престъплението. В доклада от ареста на българката от 2 декември тя признава, че е била на кръстовището в момента, в който се случва катастрофата.

Това не е първият сблъсък на Килова с правосъдието. През 2007 година тя е арестувана за каране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка. Прокурор Стийв Уолфсън от Лас Вегас казва, че е силно възмутен от обаждането на адвокат Сакс, в което той иска „клиентката му да прекара празниците у дома, преди да се предаде". Но към момента на това обаждане полицията още е нямала заподозрян. Сега Килова е зад решетките в имиграционен затвор, където й предстои изслушване.

На 17 февруари обаче Галина Килова ще се яви в съда по обвинения за причиняване на катастрофа и напускане на мястото на произшествието. Според нейния адвокат Хърб Сакс и тогава тя ще пледира невинна: "Казвате, че го е направила - докажете го!"