Високоскоростно преследване в едно от предградията на Атланта завърши с 21 обвинения срещу 17-годишния българин Станислав Косев.

Полицай спрял тийнейджъра заради силна музика от колата му на Ga. 120 и Macland Road в Полдинг каунти. Станислав признал, че няма шофьорска книжка, след което дал газ и повел полицаят на гонка през улиците на Далас, Джорджия.

Със спортната си кола „Форд Мустанг" той вдигнал над 110 мили/час (180 км/ч) в пиковия трафик и повел полицая на високоскоростно преследване покрай къщите, разминавайки се на косъм с Бред Редфърн. „Изплаших се до смърт. Едва тогава разбрах, че нещо става. Това ме ядоса", разказа очевидецът.

Секунди по-късно колата прелетяла над канавка. Част от нея останала в двора на една от къщите по пътя, вероятно повредена от скока. Станислав изскочил от колата и минути след това бил арестуван. Каскадата е запечатана на полицейска камера.

"Той постави мен и другите на пътя в опасност, смята Бред Редфърн. При тази скорост някой можеше да умре."
При ареста Станислав Косев показал българска шофьорска книжка, която в щатите не се признава и вероятно е фалшива, защото той е само на 17. Срещу Станислав Косев има 21 обвинения, три от които углавни заради полицейската гонка. Той е на свобода срещу гаранция от 19 778 долара.

kare_400