В предишния брой разгледах пет различни видове намаления, които автомобилните застрахователи предлагат.  Ето още няколко начина, чрез които можете да понижите цената на автомобилната си застраховка.

Отстъпка за членство в определена организация. Застрахователите често предлагат намаления за членове на клубове или асоциации, с които те си сътрудничат. Подобни организации могат да включват професионални асоциации, съюзи на работниците, големи работодатели или организации с нестопанска цел като AARP или AAA. Можете дори да се квалифицирате за спестявания въз основа на колежа, който сте завършили, или чрез братството (fraternity) или женския клуб (sorority), в който сте членували преди десетилетия. Например Geico предлага отстъпка в размер на 8% за членовете на Менса (организация на хората с висок коефициент на интелигентност) и до 8% за активни и пенсионирани федерални служители. State Farm предлага до 10% отстъпка за учители на пълно работно време (от детска градина до 12-и клас) и до 5% за работещите в еквивалента на българската Бърза помощ (paramedic/EMT). Esurance/Allstate предлага до 15% за студенти и възпитаници на Pacific - мрежа от 12 колежа, които се намират в щатите Аризона, Колорадо, Орегон и Юта.

Отстъпка за плащане в аванс. Около половината от всички застрахователи предлагат намаление за изплащането на премиите в пълен размер в началото на периода на полицата, а не на месечни вноски. Икономиите могат да бъдат значителни, така че, ако можете да си позволите да платите предварително, често си струва да го направите. Средностатистически спестявания : 9%.

Отстъпка за закупуване на няколко продукта. Застрахователите често предлагат намаления за клиенти, които купуват няколко автомобилни полици от една и съща фирма. Но много хора не осъзнават, че тази пакетна отстъпка също може да бъде на разположение, ако комбинирате автомобилно застраховане със застраховка на наемателя, застраховка на дома, застраховка „Живот" или някакъв друг вид застраховка. Средностатистически спестявания: 9%.

Отстъпка за ранно подновяване на застраховката. Повече от 25% от автозастрахователите предлагат намаление на настоящите си клиенти, ако те подновят старата си полица седем до десет дни преди изтичането й. Например в щата Флорида компаниите Travelers, Allstate, Progressive, Safeco и Infinity са сред застрахователите, предлагащи подобна отстъпка. Някои фирми дори разширяват покритието на това намаление - то обхваща не само настоящите им клиенти, но и нови клиенти, които закупят от тях полица, преди сегашната им застраховка да изтече - полица, която потребителят има с друг застраховател. Средностатистически спестявания: 8%.

Отстъпка за притежателите на дом. Застрахователите са установили, че собствениците на дом са по-малко рискови, защото те са склонни да действат по-отговорно и е по-малко вероятно да подадат жалба за повредена кола от автомобилна злополука. Средностатистически спестявания: 6%.

Отстъпка за автоматично плащане. Около една трета от застрахователите предлагат намаления за клиенти, които са съгласни премиите им да бъдат автоматично изтеглени от банковата им сметка. Средностатистически спестявания: 4%.

Отстъпка за висше образование. Малък брой от застрахователи предлагат отстъпки за клиенти, които имат магистърска или докторска степен. Средностатистически спестявания: 4%.

Не всички застрахователи предлагат всички от гореизброените намаления, но си заслужава да се обадите на агента си и да го/я попитате дали не се квалифицирате за някоя от тези отстъпки. Кой знае, те може дори да ви разкажат и за някакъв друг начин да спестите пари от автомобилната си застраховка. Няма нищо да изгубите, ако позвъните. Или както казва гущерчето в натрапчивата застрахователна реклама: „15 минути могат да ви спестят 15% или повече от цената на автомобилната ви застраховка!"