Може би знаете, че застрахователите често предлагат отстъпки за притежателите на полици, които участват в уроци за внимателно шофиране или инсталират AntiTheft устройства (против кражба) в своите автомобили. Но това са само две от многото отстъпки, които можете да предприемете, включително и някои напълно несвързани с вашия автомобил или шофьорските ви умения. Средните разходи за автомобилна застраховка са около $800 на година, така че, ако получите 25% отстъпка - това представлява годишни икомии от $200 (може би и повече, ако покритието ви е особено скъпо).

Отстъпките варират драстично по вид и размер от застраховател до застраховател и от щат до щат. Ето защо е най-добре да се обадите на настоящата компания, която използвате, и да ги попитате дали се квалифицирате за някой от тези отстъпки. И като цяло е добре поне веднъж на две години да прегледате съществуващите си полици и да обсъдите промените в живота си с вашия агент - хората се женят/развеждат/раждат им се деца/купуват нова кола или къща/стават студенти и т.н., и т.н. Винаги се интересувайте дали получавате най-доброто покритие за вашата ситуация. Ето възможните отстъпки, които може да получите:

Отстъпка за добър студент/ученик. Ако имате гимназист или колежант в дома си, вашата автомобилна застраховка е вероятно доста скъпа - младите шофьори винаги плащат най-високите цени. Но ако един или повече от учениците, включени във вашата застрахователна полица, се справят добре в училище, може да има начин да намалите сметката си. Повече от 75% от застрахователите предлагат отстъпки за студенти на възраст под 25 години, които получават добри оценки. Идеята е, че добрите ученици са склонни да бъдат по-безопасни шофьори от техните по-малко академично настроени съученици. Правилата са различни, но често се изисква 3.0 GPA. В някои случаи студентът трябва да поддържа този GPA, а в други той трябва да има 3 GPA само през последния семестър, за да се класира за отстъпката в следващия период на полицата. Средностатистическо спестяване: 16%.

Oтстъпка за брак. Ако се омъжите/ожените, можете да получите намаление от почти всички автомобилни застрахователи. Застрахователите са установили, че „бракуваните" хора са склонни да бъдат по-безопасни шофьори от несемейните. В някои случаи дори и гражданските съюзи (civil union) се квалифицират за подобно намаление. Средностатистическо спестяване: 14%.

Отстъпка за нисък годишен пробег. Колкото по-малко мили шофирате, толкова по-ниски са шансовете ви да влезете в произшествие. Вашият застраховател вероятно ви е ​​помолил да изчислите дължината на вашето всекидневно пътуване и/или броя на милите, които изминавате всяка година, когато сте закупували полицата си. Но може би сте надценили тези разстояния, сменили сте работното си място, работите от дома си или сте безработни. Изчислете годишния си пробег. Ако шофирате значително по-малко от средното за страната  (15,000 км на година), обадете се на вашия агент, за да потвърдите, че получавате отстъпки, които са ви дължими. Средностатистически спестявания: 11% за собствениците на автомобили, които карат по-малко от 5,000 до 8,000 мили на година. По-малки отстъпки могат да получат собствениците на автомобили, които карат повече от това, но по-малко от 15,000 мили на година.

Отстъпка за превозно средство, което се използва главно във ферма. Около 40% от всички автомобилни застрахователи предлагат отстъпки на базата на "употреба" на превозното средство, като например използване в селското стопанство. Шансовете да влезете в катастрофа с друго превозно средство са много по-ниски, когато колата ви (пикапа ви) се движи предимно във ферма. Средностатистически спестявания: 10%.

Facebook отстъпка. Някои застрахователи предлагат намаление, ако „харесате" старницата им във Facebook. Например уебсайтът на Allstate е Esurance и те предлагат отстъпка за жителите на Тексас и Аризона, които ,,харесат" Esurance във Facebook . Средностатистическо спестяване: 10%.

Не пропускайте да си набавите и следващия брой на BG VOICE, където ще разгледам още няколко начина, чрез които можете да намалите автомобилната си застраховка.