Ръководството на Унгарската футболна федерация излезе с позиция, в която разкрива лъжата на БФС, че УЕФА е поискала мачът между България и Унгария да се играе без публика и да не бъде в София. В последните дни ръководните фактори в БФС твърдят, че това е решение на УЕФА, дошло след препоръка на СДВР, но от Унгарската федерация подчертават, че това се е случило след молба на БФС.

„По молба на Българската федерация УЕФА смени мястото на провеждане на мача веднъж миналата седмица и втори път днес, и нареди двубоят да се проведе при закрити врати. Трябва ясно да бъде казано: това, което направи организиращата асоциация е безпрецедентно, напълно необосновано и крайно неспортсменско. Така не се организира дори семейна почивка, камо ли международен футболен мач със сериозен залог, от който се интересуват милиони души“, се казва в официалната позиция на Унгарската федерация.

„Българската асоциация постави както Унгарската федерация, така и УЕФА в невъзможна ситуация, възползвайки се от факта, че и двете организации слагат спортсменството на първо място и искат всичко да се решава на терена“, се допълва в острото съобщение на официалния сайт на федерацията.