Най-малко осем души са загинали, а 45 са откарани в болници при тежка катастрофа във Флорида, съобщиха местните власти във вторник сутринта.

Катастрофата е станала около 6:35 ч. местно време на SR 40 в окръг Марион, съобщиха от Департамента по пътна безопасност на Флорида.

Осем души са загинали на място, а 45 ранени са откарани в медицински заведения, включително осем в критично състояние, заяви Джеймс Лукас от пожарната служба в окръг Марион.

В катастрофата са участвали автобус, превозващ над 50 селскостопански работници, и пикап Ford Ranger.

Двете превозни средства са се ударили странично.

Автобусът е излязъл от пътя и се е блъснал в ограда, след което се е преобърнал.

Работниците са били транспортирани до фермата Cannon Farms в Дънелон, която е събирала реколтата от дини.

„Ще бъдем затворени днес от уважение към загубите и нараняванията, понесени рано тази сутрин при инцидента, който се случи на Olvera Trucking Harvesting Corp.“, обяви Cannon Farms на страницата си във Facebook.

„Молете се заедно с нас за семействата и близките, участвали в този трагичен инцидент. Оценяваме подкрепата ви в този труден момент.“

Cannon Farms описва себе си като семейна търговска ферма, която обработва земята си повече от 100 години, като сега се фокусира върху фъстъците и дините, които изпраща в магазините за хранителни стоки в САЩ и Канада.

West Highway 40 е затворена в района и ще бъде затворена през по-голямата част от деня, съобщиха служители. Въведен е обходен маршрут.

Пътната полиция на Флорида е на мястото на инцидента и разследва.