Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула. За изработката му Дамла Кемик използвала 1000 дървени пръчици. Инициативата е по повод 20 март - Международният ден на франкофонията, съобщават от МОН.

Дамла от XIIа клас на СУ „Никола Й. Вапцаров“ е една от отличничките в училището, асистент е на знаменна група и член на Ученическия съвет.

Макетът е висок 128 см и е изработен за 12 дни след учебните занятия. Девойката се вдъхновила за творбата от историята на Франция, френската култура и архитектура.

Изработването на Айфеловата кула е поредното предизвикателство за ученичката. Тя има интереси в различни области и се занимава активно със спорт и изкуство. Дамла участва в различни национални и международни форуми и конкурси, от които е спечелила множество награди.

Темите са различни - литература, изобразително изкуство, фотография и 3D изображения и други. Ученичката се включва и в благотворителни инициативи в подкрепа на хората с увреждания, недоносените бебета, борбата с агресията, грижите за животните.

Ученичката мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.