След като миналия четвъртък изпълнителният директор на Twitter се оттегли, компанията обяви нова голяма промяна - ограничението в дължината на личните съобщения между потребители ще отпадне. Лимитът от 140 знака, който отличава туитър от други социални мрежи, остава в сила за публичните туитове. При личните обаче отпада ограничението, което бе с 20 знака повече от публичните постове. Промяната ще настъпи от началото на юли, а компанията публикува съвети към желаещите да се подготвят за нея.
В четвъртък стана известно, че досегашният изпълнителен директор на компанията Дан Костоло напуска поста си и ще бъде заменен от съоснователя Джак Дорси. Смята се, че причината е недоволство на инвеститорите от ниския ръст на потребителите в социалната мрежа.
Месечният ръст на ползвателите ще е само 14,1% тази година, което е забавяне с 30 на сто от две години по данни на еMarketer. През 2014 г. Twitter привлече едва 1% от дигиталната реклама, която в световен мащаб е за $145 млрд., докато за сравнение Facebook е взел 8% от нея.