сн. ,,Дейли мейл”

Пиенето на три литра вода на ден помага за подмладяването на организма и това го доказва 42-годишната британка Сара, която се изумила от ефекта на водата върху външността й. ,,Обикновено започвам деня си с чаша чай. След това пия чаша вода преди обяд и още една на вечеря. Това прави максимум литър течност за 24 часа. Мислих, че пия нормално вода, но се оказа, че това въобще не е достатъчно", разказва британката. Сара дълги години страдала от главоболие и лошо храносмилане. ,,Говорих с невролог и диетолог и те ми препоръчаха да увелича течностите на поне три литра дневно", обяснява жената.

Скорошно проучване във Великобритания разкри, че всяка пета жена на Острова консумира по-малко от препоръчителния дневен прием вода. ,,Реших да направя експеримент и да видя какво ще стане, ако пия препоръчителната доза в продължение на един месец", добавя тя.

Сара направила снимка на лицето си без грим, преди да започне личния си експеримент, и една след четири седмици. ,,Аз съм на 42 г., но трябва да призная, че в началото на опита ми изглеждах на 52 години. Имах шокиращи тъмни кръгове под очите, които ме правеха да изглеждам изтощена. Бръчките си личаха много, както и едни странни червеникави петна. Кожата ми беше без никакъв блясък и дори устните ми бяха изсъхнали. Изглеждах като мъртвец", спомня си британката.

Според лекарите това е класическо доказателство за липса на хидратация. Всяка система и функция на тялото ни зависи от водата. Тя носи хранителни вещества до клетките, осигурява влажна среда за тъканите и премахва токсините. Не пиете ли достатъчно вода, нарушавате функциите на организма си. ,,Резултатите от водата са удивителни", споделя Сара, която вече се чувства и изглежда поне с десет години по-млада.