Мариан Тръмп Бари, по-голямата сестра на бившия президент Доналд Тръмп и бивш федерален съдия, е починала, съобщи Ей Би Си Нюз, като се позова на източници. Тя беше на 86 години. Говорител на бившия президент Тръмп отказа коментар.

Мариан Бари е била открита в апартамента си на Пето авеню около 4 часа сутринта, казаха източници на медията. Не са открити следи от травма или престъпление. Екипите на Спешна помощ са се отзовали на обаждане на човек със сърдечен арест, според източниците.

Бари беше старши съдия в Апелативния съд на САЩ за Трети район до пенсионирането си през 2019 г. Тя беше назначена в Окръжния съд на САЩ за окръг Ню Джърси от тогавашния президент Роналд Рейгън през 1983 г. и след това беше назначена в Апелативния съд на Трети окръг през 1999 г. от тогавашния президент Бил Клинтън.

Трима от четиримата братя и сестри на експрезидента вече са починали. Робърт Тръмп, най-малкият му брат, почина през август 2020 г. на 71 години. Фред Тръмп-младши почина от инфаркт само на 42 години през септември 1981 г.