Най-голямата дъщеря на Доналд Тръмп, Иванка, дава показания в съда в Ню Йорк, където баща й се бори с граждански процес за измама, който заплашва огромната му империя за недвижими имоти. 

Тя остана спокойна в съда, за разлика от емоционалните показания на баща си, и се усмихва по-често от другите свидетели в процеса. Иванка казва, че се е присъединила към "семейния бизнес" и се е спряла на "различни елементи от бизнеса". Тя многократно е казвала пред съда, че не си спомня, когато са й задавани въпроси за конкретни документи. 

Лу Соломон от канцеларията на главния прокурор преведе Иванка Тръмп през поредица от въпроси, целящи да определят дали е имала отношение към изявленията на баща си за финансовото състояние - балансите в основата на случая. Иванка отново се позова на по-ранните си показания пред прокурорите, а не на реални спомени. Тя отговори, че предполага, че той вероятно има такива документи, но не си спомня да е работила по тях.

В крайна сметка съдия Енгорън подтиква прокурорите да бъдат по-конкретни относно това кои финансови документи обсъждат.

"Имахте ли роля в изготвянето на отчетите за финансовото състояние на Доналд Джей Тръмп?" – запита Соломон.

"Не и такава, за която да знам", отговори тя.

Запитана дали е преглеждала някое от изявленията на Доналд Тръмп "за финансовото състояние, преди да бъдат финализирани", тя отговори:

"Не си спомням."

Иванка Тръмп с поведението си упорито се опитва да изглежда като сътрудничещ свидетел. Тя се усмихва лъчезарно, учтива е със съдията и съдебния персонал и отговаря на въпросите с равен тон. В един момент в началото на разпита тя се пошегува, че не може да си спомни за обаждане, защото се е случило, когато е била бременна в деветия месец с първото си дете - преди повече от 12 години.

Доналд Тръмп и неговите синове Доналд-младши и Ерик са съобвиняеми в този процес, а Иванка не беше привлечена под отговорност.