Животът на Първата дама на Франция Брижит Макрон ще бъде във фокуса на нов телевизионен сериал. Продуцентската компания Gaumont съобщи, че сериалът от шест части, озаглавен "Брижит, свободна жена", ще проследи "приказния път" на съпругата на Еманюел Макрон.

Сериалът ще започне с първата среща на двойката, каза един от сценаристите на сериала. Г-жа Макрон се е запознала със сегашния си съпруг, когато е била учителка в неговото средно училище. В крайна сметка двойката сключва брак през 2007 г., когато Еманюел Макрон е на 29 години, а г-жа Макрон - на 54.

Г-жа Макрон продължи да преподава известно време, но напусна работата си през 2015 г., когато съпругът й започна да се занимава с политика. През 2017 г. той беше избран за президент. Френската преса я описва като един от малкото хора, на чиято преценка президентът винаги се доверява.

Новият телевизионен сериал ще бъде със сценарии, написан от френските писатели Бенедикт Шарл и Оливие Пупоно, съобщиха от Gaumont.

"Бриджит Макрон е очарователен персонаж и ние искаме да се справим с него по романтичен, почти мелодраматичен начин заради романтичното измерение на нейната съдба", каза Шарл пред Le Figaro.

Актьорският състав на сериала все още не е обявен.