Номинираната за "Оскар" Мария Бакалова ще има водеща роля в биографичен филм за бившия американски президент Доналд Тръмп, съобщава "Гардиън".

Заедно с родената в Румъния звезда от вселената на Marvel Себастиан Стан тя ще участва във филм на иранския режисьор Али Абаси, работата по който започва тази седмица.

Бакалова ще е първата жена на Тръмп - Ивана - а предишният президент на САЩ ще се играе от Себастиан Стан. През април бе съобщено и че двамата ще си партнират в нова шпионска комедия.

The Apprentice се описва като разказ за властта и амбицията в свят на поквара и измама. Действието се развива през 70-те и 80-те години на миналия век. Филмът проследява как Тръмп става имотен магнат и как се изграждат отношенията му с Рой Кон - адвокат със спорна репутация, превърнал се в негов ментор.

Звездата на Бакалова изгря именно покрай бившия адвокат на Доналд Тръмп – Руди Джулиани. В сцена от филма „Борат 2“ тя се представя за журналистка, която Джулиани реално отвежда в стаята си. Там със скрита камера се вижда как той си бърка в панталона в очакване на нещо от Бакалова, която се представя за Тутар.

Снимачният екип обаче нахлува и прекъсва мераците на Джулиани.

На въпроса дали някога е усещала, че животът й е в опасност по време на снимките на „Борат 2“, Бакалова отговори: „Може би сцената, когато бяхме в хотела и Руди Джулиани се обади в полицията, бях някак уплашена, че нещо ще се случи. Но за щастие избягахме."

Бакалова каза, че е била „нервна“, преди да влезе в хотелската стая с Джулиани, и добави: „Сърцето ми забърза. Но и Саша беше така, в тази ситуация трябва да се изнервите. Затова използвайте нервите си. Преобразувайте ги и ги приемете и те ще ви помогнат в всичко." Сцената завършва с Джулиани и Бакалова като Тутар в хотелска стая с питиета. Саша Барън Коен като Борат прекъсва срещата точно когато Джулиани е видян на леглото на хотела в потенциално компрометираща позиция. Въпреки че изглежда, че Джулиани е с ръце надолу по панталона, той твърди, че просто се е опитвал да свали микрофона, който е носел за интервюто, и след това е прибрал ризата си. Бакалова отказа да сподели мнението си какво точно се е случило.