Галина Килова

В Лас Вегас започва делото срещу 29-годишна българка, обвинена, че е прегазила с автомобила си възрастен мъж на банкета на натоварена улица, след което е избягала. Човекът возел 18-месечната си внучка в количка. Инцидентът станал на 24 ноември миналата година на Рейнбоу булевард в града на греха.

Галина Килова пледира пред съда, че е невинна. В момента тече подборът на съдебни заседатели, които ще решат съдбата на сънародничката ни.

63-годишният Майкъл Гръбс умира, а внучката му е с порезни рани и охлузвания, но оцелява.

По данни от полицейския доклад властите получават две обаждания, уличаващи Килова. Първото е анонимно, а второто е от нейния работодател. Според същия този полицейски доклад веднага след катастрофата българката отива в пицарията, в която работи. Освен че закъснява за работа, Галина паркира на различно от обичайното място. Българката споделя за инцидента на свой колега, непосредствено след което шефът й Майкъл Фернандез също научава и прави връзката с инцидента от 24 ноември. В същата катастрофа е ранено и 18-месечно момиченце - внучката на 63-годишния Майкъл Гръбс. Той умира, след като е ударен от „Хонда Сивик", докато бута детската количка. Шофьорът бяга от катастрофата. От полицията казват, че доказателствата, намерени при катастрофата, съвпадат с тези по колата на Килова. Сержант Ричард Стрейдър казва, че от участъка са уверени, че това е автомобилът на престъплението. В доклада от ареста на българката от 2 декември тя признава, че е била на кръстовището в момента, в който се случва катастрофата.

Килова се предава осем дни след инцидента. Прокурор Стийв Уолфсън от Лас Вегас казва, че е силно възмутен от обаждането на адвокат Хърб Сакс, в което той поискал „клиентката му да прекара празниците у дома, преди да се предаде". Но към момента на това обаждане полицията още нямала заподозрян.  

Това не е първият сблъсък на Килова с правосъдието. През 2007 година тя е арестувана за каране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка.

Още след ареста й пред BG VOICE адвокат Хърб Сакс беше категоричен: "Казвате, че го е направила - докажете го!"

Ако бъде призната за виновна, нашата сънародничка може да получи до 15 години затвор.

След това тя ще бъде предадена и на имиграционните власти, защото е с изтекла виза.