Христо Стоичков ще осигури награди от спортния си бранд Н8S за смелчаците, които ще участват на Хайдушките игри по време на втория Парад на България в Чикаго тази неделя. Те ще премерят сили в надпреварата, която определи войводата на българската общност в Чикаго. В предишни издания на игрите смелчаците хвърляха тежък камък, целиха с нож и дърпаха въже, а накрая се сбориха за тежката титла. Не е ясно какви ще са предизвикателствата, които организаторите са подготвили тази година.

Хайдушките игри са част от програмата за втория Парад на България в Чикаго, с койго ще отбележим най-светлия ни празник - 24 май, с Парад на България. Празникът ще събере отново българчетата в града с най-голяма общност зад граница, културните организации и фолклорните състави. Датата е 21 май, неделя, а събитието отново ще е в парка „Ротъри грийн“ в Елк гроув вилидж.  Специално за събитието от България пристига и певицата Мария Илиева, която ще забавлява българите от сцената на събора след парада. В програмата ще участва цигуларя Свет, познат от "Америка търси талант", както и деца от българските училища и всички фолклорни състави в Чикаго.

За победителите и участниците в Хайдушките игри Стоичков подарява анцузи, тениски, шапки и топки от колекцията на H8S. Колекцията на бранда има над 120 артикула – от спортни еки­пи, елегантни облекла за ежедневието, бански, обувки до луксозни парфюми. А те вече са достъпни и за българите в САЩ с бърза доставка от официалния сайт -  https://www.8hristo.com  Всички облекла, обувки и аксесо­ари следват наложена визия в цветовете, свързани със славното минало на Христо Стоичков в „Барселона“. Могат лесно да се съчетават, така че покупката на един про­дукт да води до покупка на следващ.

И тази година организатори на събитието са Генералното консулство на България в Чикаго и кметството на Елк гроув вилидж. Отново генерален спонсор е компанията MERX Global на братята Христиан и Павел Пеневи и с подкрепата на консултантската компания Prospect Licensing and Consulting и Eurotrans express. BG VOICE е медиен партньор.

Българите, които са решили да прекарат неделния ден със семейството си на парада, може да си носят столове, чадъри и слънцезащитен крем - времето обещава да бъде топло и слънчево.

Първият парад миналата година събра хиляди българи, 

които отпразнуваха 24 май заедно. И тази година на сцената ще се качат талантливи българчета, българските фолклорни ансамбли и още много забавления за цялото семейство през деня.

Началото на празничното шествие ще е в 11 часа от южния паркинг на Elk Grove High School (вход 29) и ще продължи до началото на близкия Rotary Green Park. Там ще бъдат разположени голяма сцена за забавната програма, детски надуваем замък, кът на българските бизнеси, както и скари с българска храна и алкохолни и безалкохолни напитки.

Поканени за участие са всички български училища в Средния Запад и САЩ, както и всички културни и родолюбиви организации, ансамбли и таланти. 

Парадът ще даде възможност Българската общност да покаже гордостта си от своята култура, традиции и история, подобно на другите големи общности в Америка.

Освен Мария Илиева, на сцената ще видим изпълнения на българските фолклорни състави в града, децата от нашите училища, цигуларя Свет с Лейди Би, DJ Мати и още много изненади.