Пореден случай на насилие над жена. Певицата Сибила Серафим твърди, че е била зверски пребита от бившия си приятел преди седмица. Побоят бил толкова тежък, че рамото ѝ е счупено и се е наложило да я оперират, за да сменят тазобедрената ѝ става.

Тя все още се намира в болница „Пирогов”, където се възстановява от травмите си. Вокалистката на ню уейв бандата "Виолетов генерал" споделя още, че това не е първият път, в който бившият ѝ партньор ѝ посяга.

Нападението станало на 6 ноември в центъра на София. Сибила и бившият ѝ приятел Никола Димитров били на рожден ден на общ познат. Двамата са разделени от около 10 години.

„Знаех, че той ще е там и не ми се ходеше, но няколко пъти бях подканяна”, споделя жертвата пред NOVA. Когато тръгнала да си ходи, Никола я догонил и изтръгнал телефона от ръката ѝ. В опит да си го вземе, Сибила получила удар и паднала.

"Оттам започна всичко. Бягах потърсих помощ. Причерня ми пред очите и паднах, след като получих удар. Не извика нито линейка, никой. Дърпаше ме. Не знам дали загубих съзнание, само чувствах ужасяващата болка. Предполагам, че дълго време ще се възстановявам. Няма да се предам. Това нещо няма да е ненаказано", каза тя.

Певицата е приела като кауза да разгласи случая заради многото жени, които търпят посегателства от партньорите си.

"Трябва да се борим срещу насилието. Никой няма право да те напада, да те удря, да те счита за предмет, особено някой, който твърди, че ти е близък", допълва тя. "Той не разбира, че не зависи от него дали ще бъдем заедно. Опитвал се е да ми насажда чувството, че не мога да се оправя без него", разказва още Сибила.

По случая е образувано досъдебно производство.