Двама служители на НСО са пострадали при тренировъчни стрелби. Това е станало в петък. Учението е било с картечни пистолети. Вероятно става дума за стрелба от много близко разстояние по метални мишени, съобщи bTV..

Проектилът се удря в метала, раздробява се и се връща, ранявайки гардовете. Единият е уцелен в крака, а другият служител на НСО – във врата.

Има образувано досъдебно производство във Военна прокуратура.

Преди седмица излезе експертизата на Европейския център за транспортни политики за катастрофата с автомобил на НСО, в който е бил Кирил Петков.

Лоша видимост и висока скорост са довели да катастрофата с един загинал човек, която стана на 16 май в близост до Аксаково.

Преди месеци имаше катастрофа и с другия съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев. Тогава инцидентът е част от верижна катастрофа на магистрала „Тракия“. Ударят се три автомобила, а Василев е в средната кола, която бе с ударена броня. Инцидентът бе лек и се размина само с материални щети.

Преди две години имаше катастрофа с кортежа на  Румен Радев. Тежкотоварен автомобил се блъска в кола на Националната служба за охрана точно на 3 март 2022 г.