Смъртта на кралицата ще окаже голямо влияние върху ежедневието в Обединеното кралство. Повечето подробности предстои да бъдат потвърдени, но ето какво се очаква.

Очаква се погребението

да се проведе в Уестминстърското абатство след около 10 или 11 дни, като датата ще бъде потвърдена от Бъкингамския дворец.Има вероятност училищата да бъдат затворени. Очаква се Министерството на образованието и делегираните администрации да издадат съвети.

Отменени са събития

във Великобритания. Спортните мачове, насрочени за петък, до голяма степен бяха отменени, включително футболни мачове от Английската футболна лига и Футболната лига на Северна Ирландия.Очаква се театралните представления в Обединеното кралство да продължат, като се спазва едноминутно мълчание. Церемонията по награждаването на музикалната награда Mercury бе отменена в четвъртък вечерта след обявяването на новината.

Планираните стачки

на 15 и 17 септември ще бъдат отменени в знак на уважение, съощи профсъюзът на железниците. Пощенските стачки в петък също бяха отменени от Синдиката на комуникационните работници.

Възпоменателна служба

в катедралата "Св. Павел", на която ще присъстват министър-председателят и други висши министри, ще има в петък.Тъй като кралицата почина в Шотландия, нейният ковчег ще лежи в катедралата "Сейнт Джайлс" в Единбург. На обществеността може да бъде разрешено да отдаде почит след няколко дни.След това ковчегът ще бъде транспортиран със самолет до Лондон, където стотици хиляди хора ще могат да минат в Уестминстър Хол в продължение на четири дни.Синдикалното знаме ще бъде спуснато наполовина на правителствените сгради до сутринта след погребението. В петък камбаните ще бият в знак на почит към кралицата в Уестминстърското абатство, катедралата Сейнт Пол и замъка Уиндзор. Оръдейни салюти от 96 патрона, за да отбележат всяка година от живота и, ще бъдат изстреляни в Хайд парк и на други места.