Принц Хари пристигна в Балморал близо час и половина след като бе обявена смъртта на баба му, кралица Елизабет Втора. Той не успя да застане до баба си в последните й мигове.

Бъкингамският дворец обяви кончината на най-дългогодишния британски монарх на 96-годишна възраст в 18,30 ч. местно време. Данните от полета обаче показват, че самолетът на херцога на Съсекс все още е бил във въздуха по това време, като е кацнал на летището близо 15 минути по-късно. След това Хари е видян да напуска мястото в автомобил малко след 19:00 часа.

Принц Хари най-накрая пристигна в шотландското имение в 19,52 ч., където се присъедини към другите членове на кралското семейство, за да оплаче смъртта на кралицата.

Хари се отправи към Балморал сам, без съпругата си Меган, като преди това трябваше да присъства на наградите WellChild в Лондон тази вечер.

Очакваше се той да произнесе реч на днешните награди, които отличават смелите постъпки на тежко болни деца, преди да отмени участието си.

Предполага се, че Меган е останала в Лондон, но няма да присъства на наградите WellChild. Херцогинята евентуално може да се присъедини към Хари в Шотландия на по-късен етап, според медиен източник.

Хари замина за Уиндзор около 8.28 сутринта в петък.Само най-големите и деца, принц Чарлз и принцеса Ан, които вече бяха в Шотландия по време на внезапния обрат в здравословното състояние, пристигнаха в замъка преди смъртта на Елизабет Втора, казаха вътрешни източници.Принц Андрю, принц Едуард, съпругата му Софи и принц Уилям долетяха от Бъркшир с частен самолет до Абърдийн вчера, докато се втурнаха към Балморал, за да я видят. Но закъсняха.