След вземането на проби от Северната скоростна тангента в София, собственикът на "Хидрострой" Велико Желев е нахлул в кабинета на регионалния министър Иван Шишков.

Това твърдение изложи Богдан Милчев - бивш началник на столичния КАТ и основател на Института за пътна безопасност. 

В интервю за националното радио той отправи редица въпроси към регионалния министър, като заяви, че има достоверна информация, че след вземането на пробите от Северната тангента Желев бил нахлул в кабинета на Шишков.

"Министър Шишков се изявява като борец срещу тежките проблеми по нашите пътища. (…) На 28 февруари той взе пробите от Северната тангента и доволно потриваше ръце. Какво се случи, че той не иска да застане лице в лице с предшествениците си, които той критикува", коментира Богдан Милчев в предаването "Преди всички".

По думите му "министър Шишков бяга по тъча" и това е доказателство, че "текат много тежки корупционни процеси".

В общественото пространство от месеци насам публично се говори, че "Хидрострой" е една от малкото фирми, които имат работа по пътищата на България при управлението на министър Шишков, посочи Милчев.

"Това не го отрече в интервюто си след като излезе от ареста и г-н Желев. Откакто министър Шишков управлява, основният паричен ресурс се насочва към тази фирма", допълни Милчев.

Според него министър Иван Шишков "услужливо" е осуетявал вземането на проби от пътища, за които преди това е обещавал съдействие.

"Лот 1 на "Хемус" – там е строил отново "Хидрострой", магистрала "Европа" – отсечката, която току-що беше пусната в експлоатация, магистрала "Тракия" от Чирпан до Стара Загора, пътят Ботевград – Видин. Той саботира вземането на тези проби, за които бяхме ангажирали международна лаборатория. Той ни саботира и имаме документи, които днес ще предоставим на медиите", каза още екс шефът на КАТ.