Четирима възрастни и две деца остават в болница след тежката катасрофа, която снощи  блокира движението по пътя Е-79 в района на Ботевград. 

Джип, в който са пътували

седем души, се е ударил челно с 15-тонна цистерна, която е превозвала пропан-бутан. Вследствие на удара и двете превозни средства са се обърнали, а джипът е паднал в крайпътното дере.Ударът е станал малко преди 19:00 часа в понеделник. Акция по източването и преместване на цистерната, пълна с над 15 тона газ, продължи почти през цялата нощ.

Двете деца

60-годишния водач са настанени в "Пирогов". Те остават в тежко състояние, каза на брифинг д-р Валентин Димитров, изп. директор на УМБАЛСМ "Пирогов".“Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черно-мозъчна травма и фрактура на таза. Той е в тежко състояние и е интубиран. Продължаваме да правим всички действия по спасяване на неговия живот”, каза д-р Димитров. Тази нощ мъжът е претърпял е 2 операции. Състоянието на двете деца също остава тежко. Едното дете е с политравма и опасност за живота. “Не е в кома, но е на апаратна вентилация. В момента продължават оценката и всички видове интервенции, за да може да бъде спасен живота му”, каза още д-р Димитров.Останалите пострадали са в болница Света Анна.