"За последната година Левски е платил по изпълнително дело, т.нар. главница - 6 342 000 лв. В момента за пръв път от повече от 15 години Левски не дължи нито една стотинка главница, която да носи лихви", заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков на пресконференция.

"Миналата година по това време ни се трупаха по 2500 лв на ден към НАП. Текущи задължения са заплатени над 4 млн. 2 млн и половина са платени към дистрибутори и просрочени задължения - общо близо 13 млн. лева. Затова нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. Това няма да се повтори вече", категоричен е Сираков.

Той благодари на всички в клуба, че са се справили по този показател блестящо.

"Това е благодарение не само на хората в клуба, но и на огромна част от синята общност, която по всякакъв начин се стремеше да помогне. Неслучайно казах, че най-важният ни мач е с НАП. На път сме да го спечелим", допълни той. 

"Дължим огромно извинение на треньорското ръководство, но им гарантирам, че никога повече няма да се наложи треньор на Левски да се обръща и да вижда на пейката 1-2 футболисти, с които може да промени нещо в мача. Минимум бройката, която ще вземем май месец, ще бъде 5. За всеки продаден играч ще има ново попълнение. Работи се много сериозно по селекцията, но ако искаме да сме конкурентни трябва да имаме минимум 18 броя играчи. Най-важното през последната година беше да отпадне угрозата от Левски да слага тирета, запетайки, други препинателни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза няма", добави Сираков.