Жестоко посегателство към майка и детето ѝ в Сливен. Мъж заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишния им син. Това се случило, когато жената водила детето към детската ясла. По първоначална информация, след като ги залял, той извадил и запалка, но случайни хора се притекли на помощ и го спрели.

Нападателят действал в нарушение на ограничителна заповед. Той има и редица криминални прояви зад гърба си.

„Случаят е от 9 февруари. Мъжът от село Самуилово е съжителствал известно време с пострадалата. Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед. Тя била издадена на 11 януари от Районния съд в Сливен”. Това заяви в ефира на NOVA говорителят на Районната прокуратура Катя Стаменова.

 

По думите ѝ според ограничителната заповед мъжът не трябвало да се доближава до нея, до дома ѝ и до обичайните места, които посещава на разстояние, по-малко от 50 метра.

„Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла. Тя му  отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112. „На място веднага дошъл патрул и мъжът бил задържан. Той е на 36 години и е криминално проявен. В момента срещу него има и висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества”, допълни Стаменова.

Тя обясни, че ще се изиска информация дали мъжът е получил издадената срещу него ограничителна заповед.

Майката на детето пък посочи, че три пъти е подавала сигнал срещу бившия си приятел. 

"Извади запалката, ако не беше минал човек случайно можеше да не сме живи. Детето е стресирано. Когато дори почукат на вратата на съседите идва и се гушка при мен уплашено. Аз живея в страх, че могат да го пуснат по всяко време", признава жената.