Мистериозна метална топка, която се появи преди дни на плаж в Япония, се превърна в обект на поредица от спекулации. 

Полицията и жителите на японския крайбрежен град Хамамацу бяха объркани от голямата желязна топка, изхвърлена на местен плаж, като властите признаха, че нямат представа какво представлява. Единственото, което беше сигурно, е, че няма опасност обектът да експлоадира. 

Първоначалните опасения, че това може да е морска мина, бяха отхвърлени. Обектът беше проучен с рентген и резултатите показаха, че той е кух.

До момента няма и явни доказателства, че това може да бъде шпионски апарат, изпратен от Китай.

Наличието на две дръжки на повърхността на сферата показва, че тя вероятно е била прикачена към друго тяло. Това наведе властите на прозаичния извод, че става въпрос за шамандура, която се е откъснала от въжетата си.

Местен жител, който редовно тренира на плажа, заяви пред местни, че не разбира защо топката е предизвикала такъв интерес, след като била на мястото близо месец. Той разказва, че е опитвал да я премести, но не успял.

До момента властите нямат категорично обяснение за произхода на обекта.  В социалните мрежи вече се появиха твърдения, че това вероятно е част от извънземен летателен апарат, а хората с повече чувство за хумор, нарекоха топката "яйцето на Годзила".