Холивудската звезда Шарън Стоун се срещна с генералния консул на България в Лос Анжелис Веселин Вълчев. Срещата се е състояла по инициатива на г-жа Стоун като част от нейната кауза за световен мир. Основната идея на актрисата е, че мирът по света може и трябва да генерира повече „печалба" от войната. Подробности за разговора разказа самият BG дипломат Веселин Вълчев.

Двамата са обсъждали и темата за бежанците. Те са се обединили около мнението, че проблемът трябва да се реши, като държавите се борят срещу причините, които го създават.

Звездата от „Първичен инстинкт" е споделила, че не е посещавала България, но с удоволствие би приела покана да отиде там. От региона на Балканите е била само в Румъния.

Консулът подарил на актрисата сувенирен комплект с есенция с българско розово масло. Г-жа Стоун веднага отворила подаръка и оценила високо неговите качества.

Веселин Вълчев и Шарън Стоун разговаряли в рамките на поредица от срещи, които ръководителите на мисиите от държавите членки на ЕС правят с политици, журналисти, конгресмени, губернатори и видни личности. Не е ясно доколко има някаква полза от тези срещи обаче, тъй като решенията за проблемите, които се разискват на тях, се вземат от политиците, не от артистичния свят.

Освен с филмовата си кариера 58-годишната кинолегенда е известна с участието си в редица благотворителни инициативи. Сред тях са построяването на училища в Африка, събиране на средства за пострадали от бедствия, войни, за болни от СПИН и още много благородни каузи.