сн. ,,Плейбой”

Когато правителството на Пламен Орешарски застели червен килим пред някой дебел, подпухнал и грозен, но богат и пробивен младеж и започне да му урежда държавнически постове, населението излиза на протести. Когато обаче властта вреди на синекурна длъжност млада разголена момичка, прославена с познанството си с момчета, чийто данни се припокриват с гореописаните и чийто познания в различните сфери на науката са съмнителни, но пък размерите по тялото й - перфектни, единственият резултат е, че личният й профил във Facebook набъбва от приятели. Това се случи с национално неизвестната Елена Бончева, която обаче мнозина богаташи и мускулести мъжаги познават. За малцината, които я бяха чували, 24-годишната Бончева досега бе популярна като момиче от ,,Плейбой" и още едно мъжко списание, чийто голи снимки бяха разпръснати навсякъде по интернет. В понеделник обаче името й попадна в полезрението на по-широките обществени маси в страната, след като дългогодишна служителка на Националната електрическа компания публикува възмутено мнение на стената си във Facebook.

НЕК се прави, че не знае

,,Да, имаме назначен такъв човек на работа в НЕК." Това заявиха от пресцентъра на компанията, след като почти половин ден проверяваха името в базата данни на своите служители. ,,Елена Бончева работи отскоро като технически сътрудник в централното управление. Ръководството най-вероятно все още не е запознато със случая, още по-малко да е взело някакво решение по него", коментираха от пресцентъра. От НЕК отрекоха Бончева да получава 3,000 лева заплата, понеже такава в компанията нямало. Дългогодишни служители там обаче потвърдиха, че подобни заплати, макар и да ги няма на хартия, съществуват, тъй като върху надницата редовно се добавяли бонуси и допълнителни възнаграждения. Най-вероятно въпросът кой назначи Елена ще остане без отговор, така както за правителството на Орешарски няма отговор и на подобния - кой предложи Пеевски.

,,Шок и ужас или тотално падение? Това се питам за институцията, в която работя от 15 години. От 2-3 седмици на етажа, на който работя, се разхожда нова колежка. Момичето е на около 24-25 години и наистина е много красиво", пише Елена Миланова, като публикува и снимка на новата служителка. Г-жа Миланова продължава: ,,Разпитах колежките и се оказа, че е назначена като технически сътрудник в управление „Обществени поръчки". Разбрах, че се казва Елена Бончева и реших да я проверя в гугъл. И тогава вярно изпаднах в шок - Еленчето се оказа еротичен модел, снимал се за доста мъжки списания. Та сладураната е назначена за технически сътрудник и се подписва под заплата от 3 хиляди лева на месец. А е толкова млада, но очевидно пробивна и по-компетентна от мен. Сигурно се чудите къде работя - в НЕК!, реди удивената Миланова. - Аре сега, на ви и на вас шок и ужас. Очевидно новите ръководители на НЕК или техните шефчета са решили да презаредят „системата", като пуснат малко „високо напрежение" в родната енергетика. И как не - в едно списание новата ми „колежка" заявила, че всичко в нея е напълно естествено и че имала пиърсинг на най-интимното възможно място и това я възбуждало. О, Боже!", възкликва г-жа Миланова.

Съобщението й веднага бе препечатано от зорки блогъри и стигна до медиите. Така цяла България узна за поредното професионално и експертно назначение в държавната сфера, управлявана от новата тройна коалиция ,,Атака", БСП и ДПС. Но за разлика от предното - това на Дилян Пеевски, този път протести не се появиха. Мъжката част от населението се размечта да работи на етажа на г-ца Бончева в НЕК, а немалка част женската й завидя за перфектната фигура и пробивността й.

Издателят на ,,Плейбой" през 2006 г. е депутат от БСП
 4_300_07
 Мартин Захариев, който през 2006 година е издател на
,,Плейбой", сега е депутат от БСП, сн. ,,Всеки ден"
 5_611
 Георги Неделчев е избрал Елена за момиче на броя.
Сега работи в кръжеца от медии, издавани от
Делян Пеевски, сн. ,,ПР нюз"
 

Мартин Захариев, който през 2006 година е бил издател на ,,Плейбой", сега е депутат от БСП. Той обаче побърза да се разграничи от Бончева. ,,От вас научавам името на момичето. Определено фотосесията в ,,Плейбой" е правена след мен. Аз приключих работата си в списанието в началото на 2006 година, а доколкото разбирам, снимките са от април 2006-а. Не познавам Елена Бончева лично, не съм я срещал. По архивите виждам, че е била момиче на броя. В същото издание на корицата е Жасмина от ,,Сделка или не". Не бих могъл да коментирам професионалните й качества на настоящото й работно място. Но не съм съгласен, че само заради еротична фотосесия отпреди 6-7 години може да се съди за това", каза г-н Захариев. Главен редактор на ,,Плейбой" от 2003 до 2007 година пък е Георги Неделчев и очевидно той е човекът, подбрал Бончева за момиче на броя. Неделчев сега работи в групата медии около Делян Пеевски като главен редактор на списание ,,Биограф".

 

 

Елена стил

24-годишната Елена Бончева е родена всъщност в Нови пазар, но после се е преместила в Бургас, където името й е особено популярно по всички нощни заведения. Живяла е и в Шумен, а напоследък се подвизава в София. Дебютът й е на страниците на ,,Плейбой" - с фотосесия, заснета от Васил Къркеланов в билярд клуб. Голите снимки излизат в броя от април 2006 година. Тя не е на корицата, но е ,,момиче на броя". В краткото описание, които дава за себе си в списанието, Елена гордо обяснява: ,,Всичко по мен е естествено." По снимките има над 100 коментара, като потребителите спорят дали всичко по Елена е натурално, или има и ,,консерванти". През 2008 г. г-ца Бончева се появява и в списание FHM, където отново има две страници със снимки.

Преди да постъпи на работа в НЕК, блондинката е била ангажирана от модни агенции, участвала е в ревюта. В интернет обаче трудно може да се открие информация за образованието й, както и за квалификациите, с които е спечелила поста си в НЕК. Нейни колеги от компанията коментират, че в отдел ,,Личен състав" на НЕК има една проформа написана автобиография, в която е посочено само, че има висше образование, без да е уточнено какво. За сметка на това обаче няма никакво описание на предишни заемани длъжности.