С две ръце те вземам, ако искаш...

Още неотшумели отзвуците от незабравимото участие на Николай Бареков в предаването на Люба Кулезич и новият политик представи поредното си шоу. Този път негов сценичен партньор се оказа Росен Петров. Въпреки че мъжките дуети обикновено не се радват на особен зрителски интерес, този точно удари в десетката. Водещият на предаването ,,Нека говорят" по bTV изненадващо прочете в ефир своя декларация, с която заяви, че се присъединява към ,,България без цензура". Бареков пък му отвърна, че го номинира за бъдещ вътрешен министър. Ей-така за няколко секунди и пред погледа на хиляди зрители бе наредена една част от въображаемото Бареково правителство. ,,Не крия, че искам да станете наш член и дори сте моята лична номинация за вътрешен министър, но след като чухте идеите ни, вие поискахте време да помислите дали да направите тази стъпка", обясни хронологията Бареков.

За да я допълни още по-цветно, Петров пък разказа, че от ръководството на телевизията поискали той ясно да обяви дали е член на формацията, за да е ясно преди интервюто. Допълни, че натискът, който му е оказан, само го подтикнал да вземе решението си. Преди дни Росен Петров вече беше казал, че възнамерява да се захване с политика и има предложение, но не беше уточнил откъде. За медиите не бе тайна кой раздава наляво и надясно оферти, за които се говори, че са толкова натежали финансово, че човек трудно може да им устои. Така че в наддаването коя ли пък партия е поискала Петров нямаше много залози.

Водещият на ,,Нека говорят" изчете декларация: ,,Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от ,,България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи." Допълни, че към тази партия го зове кръвта на дядовците му и влиза в нея, за да се бори за национално обединение. Изрази готовност да изпълни докрай договора си с телевизията, но сподели, че се съмнява това да се случи. ,,Бог с нас! Да живее майка България", завърши по ботевски декларацията си г-н Петров. Николай Бареков вдигна наздравица, но макар да отбеляза, че на такъв момент отива да се отвори шампанско, трябваше да се задоволи с чаша студена вода, която от предаването сервират на гостите си.

Шоуто продължи след това отново с Росен Петров, който обеща, че въпреки всичко ще направи напълно обективно интервю с Бареков и двамата се позабавляваха в ефир. Водещият разпита лидера на ,,България без цензура" какво е било детството му, дали е четял много книги, каква е била казармата му, като допълваше и своите лични спомени. Особен нюанс в тях бе майката на Бареков. Росен Петров я срещнал в един магазин. Получил се мил разговор, който много му повлиял за решението да се присъедини към движението. След това двамата си разказаха спомени от кариерата им в bTV. ,,Израснах пред очите на българския народ по телевизията. Мойта младост мина тук... Аз цял живот съм живял пред всички", обясни Бареков. За финал Петров подари на новия си лидер личния си офицерски кортик, който по традиция трябвало да се откупи. Бареков му подхвърли два лева.

След като предаването по bTV свърши, Росен Петров пренесе шоуто в най-правилната телевизия - ТВ 7. Той се появи още във вторник там и се озъби на досегашните си работодатели. Ден преди това bTV разпространи декларация, в която се дистанцира от поведението му. Телевизията уточнява, че Росен Петров не е предупредил за намеренията си. Това е ,,възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели", както и ,,безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията". bTV заплашва, че ,,ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали".

Петров пък отвърна в студиото на ТВ 7, че ако ,,мръсната кампания" на телевизията, в която до неделя е работил, не спре, ,,ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел - търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти". Той сравни авторите на декларацията срещу него с Гьобелс. ,,Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", подчерта Росен Петров. Като същевременно направи още един комплимент на новата си изгора: ,,С Бареков ни събраха общи ценности. Харесва ми това, че е селфмейд -момчето се изгради само, идваше в 5 ч сутринта, само си направи екип. Вярвам му заради майка му. Виждал съм я само веднъж, знам, че пише стихове, такъв човек не може да роди боклук, може да роди достоен човек. Живея във "Филиповци", съседите ми са цигани. Пазарувам си сам, движа се с такси, нямам охрана, не живея в "Бояна" зад картечници. Знам и две, и двеста. За мен има само една партия и тя се казва България."

Скандалите, които Бареков организира напоследък, ще са очевидно запазената марка на партията му. Замислена в сараите на доскорошния лидер на ДПС, ,,България без цензура" е гласена да е българската партия патерица, на която да се крепи властта на задкулисния кукловод Ахмед Доган. Тъй като интелигентната част от страната е наясно с това, Доган е предвидил новото си творение за необразованата пошла част от гласоподавателите. За да я забележат обаче, са нужни скандали и популизъм. Чупките за ,,Майка България", ,,майката на Бареков", ,,офицерския кортик", издигнати в студиото на Росен Петров, са много подходящи. Личи си, че мозъчният тръст на Доган работи като успешна корпорация. Само за броени години той успя да окрупни бизнеса си, поставяйки на възлови места пионки, чиято цел е да са пред прожекторите и да поемат критиките на публиката, за да предпазват боса - също успешна стратегия. Днес медиите в България, дори и онези, които минават за свободни и аналитични, се занимават единствено с поставените пред прожектора Цветан Василев, Делян Пеевски, Юнал Лутфи, Николай Бареков, но не и с кукловода Доган. За тях той сякаш се е изпарил, няма го, едва ли не е мъртъв и не участва вече в нищо. Което би трябвало да е огромен комплимент за него - човекът има стратегия и я е постигнал почти на 100%. Остава и последният му замисъл да се осъществи - независимо кой печели изборите да има нужда от подкрепата на двете Доганови патерици - турската ДПС и българската ,,България без цензура". Така бизнес империята ще си има и постоянен политически похлупак. Да живее България!