Харолд Уайт скочи като ужилен, щом чу, че Джъстин Бийбър си купил имение в тузарския квартал ,,Бъкхед" на Атланта и смята да се мести за постоянно в него.  Пенсионер и дългогодишен жител на столицата на Джорджия, той е искрено притеснен от това, което ще се случи, ако скандалният канадец вземе, че наистина се премести да живее в неговия град. Макар Джъстин Бийбър и сега да е в Атланта, той е все още под наем в търсене на ,,идеалния дом за него", както обявиха мениджърите му. Уайт е един от хората, които са в основата на протеста срещу певеца, чиято цел е да го накара да се изсели от Атланта. Макар цялата информация, че тийнидолът вече си е купил дом в ,,Бъкхед", да е единствено медийна спекулация и още не е потвърдена от негов говорител, това бе достатъчно за хора като г-н Уайт да вземат нещата в свои ръце. ,,Много сме загрижени, че това момче ще донесе греховете си и в нашия тих жилищен район, каза той. -Нашата позиция е, че човек с неговите възможности може да намери и по-подходящо място от нашето, за да живее по лудия начин, по който е свикнал."

Съпругата - г-жа Уайт, пък създаде Facebook страница, с която се опитва да направи протеста срещу Бийбър по-масов. Тя предупреждава, че ,,преместването на Джъстин Бийбър ще е нищо повече от голямо зло за нашите деца, както и за общността ни в ,,Бъкхед". Мнозина ще се притесняват вече да пускат децата си да играят. А и кой родител би бил спокоен детето му да излиза само, ако в съседство живее човек като Бийбър!?"

Притесненията й се споделят вече от поне 200 души в ,,Бъкхед" и останалите части на Атланта. Всички те са заявили готовност да присъстват на митинг срещу тийнзвездата. Подписали са и петиция, изготвена от семейство Уайт, в която се казва: ,,Работихме здраво, за да постигнем спокоен живот и благоденствие за децата си. Преместването на Джъстин Бийбър тук е огромна злина за тях!"

Макар и канадец, големите скандали на Бийбър се случват основно в САЩ. Последният бе в началото на годината, когато той участва в състезание с коли. Полицията тогава обяви, че изпълнителят е бил пиян и дрогиран, преди да се качи на автомобила. Освен това нямал шщофьорска книжка. ,,След като веднъж го е направил, какво му пречи да го стори пак?", пише в петицията. Родителите настояват нанасянето на попзвездата да бъде отменено, защото самото му присъствие в ,,Бъкхед" ще провали цялостното възпитание на техните деца.

След скандала с автомобилната гонка от всички краища на Америка към властите заваляха протестни писма срещу Бийбър. Бе изготвена и петиция с конкретно настояване да се отнеме американското жителство на канадския певец и да бъде депортиран в родината си, която събра нужните 100,000 подписа на сайта на Белия дом и се очаква да бъде разгледана от президентската администрация. Тя бе кръстена ,,Депортирайте Джъстин Бийбър и отнемете зелената му карта". ,,Ние бихме искали опасният, безразсъден, деструктивен и злоупотребяващ с наркотици Джъстин Бийбър да бъде депортиран, а неговата зелена карта - отнета. Той не само застрашава безопасността на нашия народ, но и оказва пагубно влияние върху младежта ни. Ние, народът, бихме искали да изключим Бийбър от нашето общество", се казва в петицията.

Разбира се, появиха се и привърженици на Бийбър, които написаха контрапетиция. В нея се настоява да не бъде депортиран Бийбър, и тя също бе качена на сайта на Белия дом. Под нея обаче се подписаха само 700 души.

Веднага след като се прибра в родния си Торонто, Бийбър бе отново арестуван по обвинение, че се е нахвърлил да бие шофьора си в нетрезво състояние. Повдигнати му бяха и обвинения за шофиране в нетрезво състояние, съпротива при арест и управление на автомобил с изтекъл лиценз, след като е бил спрян от полицията в Маями бийч, Флорида.

Сузана Капелуто, Джанет Диджакомо, CNN

Феновете: Той обича Атланта

Джъстин иска да си купи къща в Атланта, защото той обича града, а и това е първото място в Америка, в което е живял дълго време извън Канада, пише в официалната фен страница на Джъстин Бийбър. Там, почти като в дневник, е описана всяка крачка на певеца. Например, че 19-годишната звезда, която е в Атланта едва от средата на февруари, бил видян да купонясва с Пи Диди, Ти Ай и Рик Рос и ,,се е наслаждавал на всяка една минута от времето си". В Атланта Джъстин е живял, след като е подписал договор за записи, концерти и дискове с мениджъра си Скутър Браун. ,,Джей има приятни спомени от това място", се посочва във фен сайта. И още: ,,Той се надява, че в Атланта ще привлича по-малко внимание, отколкото в Лос Анджелис. Бийбър поиска съвет от Диди и Ай Ти кои са най-добрите места за живеене в града. Изпълнителят възнамерява да започне огледите за имот в следващите няколко седмици. Въпреки това Джъстин не обръща напълно гръб на Лос Анджелис. Там също е оглеждал различни имоти."