Създателите на една от най-популярните компютърни игри - World of Warcraft, обявиха, че ще почетат паметта на самоубилия се актьор Робин Уилямс в създадения от тях виртуален свят. Blizzard Entertainment планира да добави герой, който да е вдъхновен от Уилямс. ,,Робин Уилямс, благодарим ти. Донесе ни толкова много радост в нашия живот и се надяваме, че си се наслаждавал на своето време в нашия свят. Ще те видим в играта", съобщиха Blizzard чрез официалния си акаунт в Twitter. Решението на компанията е следствие и от онлайн петиция на фенове на World of Warcraft, които я призоваваха да направи точно това. Приживе актьорът беше един от най-известните и върли защитници на видео игрите и редовно се застъпваше за тях пред критиците. Самият той също обичаше да играе и всъщност беше един от големите фенове именно на World of Warcraft.
,,Все още не сме взели конкретно решение, но най-вероятно ще направим герой, който е вдъхновен от него или някои от любимите му роли... Искаме да го направим по подходящ начин", казва пред CBS Иън Хазикостас, един от главните дизайнери на играта.
Уилямс няма да е първият известен привърженик на World of Warcraft, който е почетен от Blizzard по този начин. Други големи фенове на играта също са получавали свои персонажи като начин да отдаване на почит към тях. Освен World of Warcraft Робин Уилямс харесваше много и класиката на Nintendo Legend of Zelda. Той дори е кръстил дъщеря си на героинята, която също е фен на играта.