Инвалид е открит мъртъв във водите на река Бохот на около 2 километра от великотърновското село Хотница. 60-годишният Венко Павлов, който бил със сериозни двигателни увреждания заради заболяване от детски паралич, изчезнал безследно преди три дни. В събота брат му, с когото живеел трудноподвижния мъж, алармирал в кметството, че Венко излязъл и не се прибрал. Незабавно била уведомена полицията във Велико Търново и инвалидът бил обявен за общодържавно издирване. 

Междувременно жители на Хотница заедно с кмета Десислав Йорданов излезли, за да претърсят землището на селото. При обиколките в неделя, доброволците забелязали тялото на Венко във водата на река Бохот. При огледа на района било установено, че в злополучния ден мъжът се е движил по ръба на скалистия склон над реката. Явно се е препънал, полетял по 4-метровата стръмнина и е паднал по очи в реката.

Тялото на Венко Павлов било извадено и изпратено за аутопсия в областната болница във Велико Търново. Съдебно-медицинската експертиза ще установява дали по трупа има следи от насилие или смъртта е в следствие на нещастен инцидент. 

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура в старата столица.