Служителите в най-голямата фабрика за iPhone в света са били бити и задържани по време на протести заради спорове за договори на фона на антивирусния контрол.

Заводският комплекс

е в град Чжънчжоу, в провинция Хънан, в централната част на страната.На кадрите в социалните платформи се виждат множество  работници, които преминават по улица. В района се виждат и полицейски сили за борба с безредиците. На кадрите се чува и как работниците скандират: "Да защитим правата си", докато стоят пред редица от полицаи и полицейска кола със запалени сигнали светлини. Apple предупреди по-рано, че доставките на новият модел iPhone 14 ще бъдат забавени заради контрола срещу болести, наложен на фабриката в Джънджоу.

Foxconn е соновен

 Там работят над 200 000 души, които обитават жилища в пределите на заводския комплекс.Заради случаите на зараза от COVID-19 фирмата реши да постави под локдаун обекта и работниците останаха вътре. Но това породи паника и стотици служители избягаха оттам, а бивши работници разказват, че има недостиг на храна за тези, които са останали вътре.