Животът е пътуване, изпълнено с неочаквани обрати, като вълнението от посрещането на ново попълнение към семейните членове, сватба, пенсиониране и започване на ново приключение в живота, развод, смърт, или горчивото усещане на „празно гнездо“. Ако нещо подобно се променя в собствения ви живот, може да обмисляте покупка или продажба на ново жилище. Това е така, защото във всички тези събития, променящи живота, има една обща нишка – необходимостта от движение.

Причини, поради които хората все още обмислят да се преместят в днешно време, според Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR), са описани в графиката по-долу.

И тези големи промени в живота ще продължат да оказват влияние върху хората, които се движат напред, дори и при настоящите предизвикателства за достъпност, породени от по-високите лихви по ипотечните кредити и растящите цени на жилищата.

Както казва Клер Трапасо, изпълнителен редактор на новини в Realtor.com:
„Тъй като високите лихвени проценти по ипотечните кредити, високите цени на жилищата и упорито ниските инвентаризации правят днешния жилищен пазар особено предизвикателен, много от днешните купувачи са мотивирани от промени в живота, като увеличаване на семействата, издръжка на възрастни родители или пораснали деца или задоволяване на професионални нужди...“

Доверете се на специалист по недвижими имоти за помощ! Независимо дали започвате да търсите дом, или се подготвяте да продадете настоящия си, не е нужно да се справяте сами. Със своя опит агентът по недвижими имоти е безценен партньор, който може да ви помогне плавно да преминете през тези големи моменти в живота си. Ето само няколко примера.

При покупка на жилище

Ако очаквате дете и искате повече пространство, нуждата от нов дом може да бъде основен приоритет. Въпреки че по-високите цени на жилищата и лихвите по ипотечните кредити създават предизвикателства за купувачите, може да се наложи да намерите начин да посрещнете променящите се нужди, дори при днешните лихви по ипотечните кредити.

Квалифициран агент по недвижими имоти може да помогне. Техният опит и познания за местния жилищен пазар могат да ви спестят значително време и стрес. Агент ще отдели време, за да разбере вашите специфични нужди, бюджет и предпочитания, което ще им позволи да стеснят търсенето ви и да ви представят подходящи опции.

При продажба на къща

Ако се пенсионирате или преминавате през раздяла или развод, или децата вече са напуснали дома ви и сегашното ви жилище се оказва прекалено голямо за вашите нужди, вашият основен фокус може да бъде да извлечете максимума от инвестицията си, когато продавате къщата си, така че да можете да намерите такава, която работи по-добре за вас напред.

Това е още едно място, където експертизата на агентите по недвижими имоти наистина блести. Те могат точно да оценят пазарната стойност на вашия дом, да предложат подобрения, за да подобрят привлекателността му, и да изработят стратегически маркетингов план. Техните умения за водене на преговори са голямо предимство, когато трябва да се уверите, че ще получите справедлива цена за къщата си, което ви позволява да преминете към следващата глава от живота си с увереност и спокойствие.

Независимо от вашата ситуация, разчитайте на доверен професионалист за помощ, когато купувате или продавате дом.

В заключение, ако скорошни промени в живота ви карат да искате или трябва да се преместите, нека се свържем.