Синът на Брад Пит, Пакс, е нарекал баща си "з----к от световна класа", който кара четирите си най-малки деца да "треперят от страх", в експлозивен скандален пост в Instagram, публикуван за Деня на бащата 2020 г., разкрива DailyMail.com.

"Ти превърнае живота на най-близките ми в постоянен ад", пише Пакс, "Можеш да кажеш на себе си и на света каквото искаш, но истината ще излезе наяве някой ден."

След това саркастично добавил: 

"Честит Ден на бащата, ужасно човешко същество."

Анджелина Джоли осинови Пакс от сиропиталище в град Хо Ши Мин, Виетнам, през 2007 г. Той беше на три години и беше изхвърлен като новородено от пристрастената си към хероин биологична майка. Брад официално го осинови на следващата година.

Когато 59-годишният Пит и 48-годишната Джоли се разделиха през 2016 г. само две години след като се ожениха на частна церемония във Франция, децата останаха с майка си на фона на съобщения за кавга на борда на частен самолет между най-големия син Мадокс и баща му.

Сега е ясно, че отношенията между Пакс и Пит също са били проблемни. Пакс публикува рекламата на Пит в секцията с истории на личен си акаунт в Instagram, когато беше на 16. Той го придружи със снимка на Брад, получаващ Оскар за най-добър поддържащ актьор за "Имало едно време... в Холивуд" четири месеца по-рано.

Източник потвърди, че въпростият акаунт наистина принадлежи на Pax, пише DailyMail.com: „Това е акаунтът, който използва за приятели – предимно приятели от училище. Той никога не казва много за родителите си, пази се за себе си, така че това беше необичайно."

Пакс не каза дали е имало конкретно събитие, което го е предизвикало или е кулминация на години на напрежение.