Майка на загинало в катастрофа 17-годишно момиче вече 2 години се бори за справедлива присъда. Мария загубила живота си при инцидент с джип в Карловския балкан. Зад волана е бил неправоспособен непълнолетен младеж - приятелят на момичето.

Ключовете за колата дал бащата на момчето. Инцидентът стана на 12 август 2021 г. Тогава майката на загиналата Мария - д-р Антония Караиванова, започна поредица от дълги съдебни битки, които продължават и до днес. Настоява за справедливост и очаква отговорност да понесе не само момчето, предизвикало катастрофата, но и неговият баща.

„Дъщеря ми отиде със семейството на приятеля си на разходка в местността екопътека „Бялата река”. Оказа се, че там няма обхват. Детето ми беше много отговорно. След като е видяла, че съм я търсила, е настояла да намерят покритие.

Бащата на момчето дава ключовете, знаейки, че синът му няма книжка. Пуска ги да търсят обхват с колата. Около 400 метра след това момчето губи управление над автомобила”, разказа майката на Мария.

„За мен е недопустимо един родител, който е проявил изключителна безотговорност, да получи условна присъда от 2 години. Това е осъзнато деяние. Не приемам извинението му. Този човек унищожи живота, мечтите, вярата и надеждите ми”, сподели още д-р Антония Караиванова.