Осем часовника, принадлежали на легендата на Формула 1 Михаел Шумахер, бяха продадени на търг в Женева за общо четири милиона швейцарски франка (4,4 милиона долара/4,1 милиона евро), предаде АФП.

Германският седемкратен световен шампион във Формула 1 беше страстен колекционер на часовници до ски инцидента, който претърпя през декември 2013 г., след който не се е появявал на публични места.

Два от часовниците, продадени на търга на Christie's, бяха персонализирани подаръци, които Шумахер получи от тогавашния шеф на отбора на Ferrari Жан Тод в чест на постиженията си на състезателната писта с италианския производител.

Часовникът F.P. Journe Vagabondage с циферблат в чест на седемте световни шампионата във Формула 1, спечелени от Шумахер, беше продаден за 1 646 700 долара.

Но експонатът, който беше продаден за най-много - 2 711 500 долара - беше ретро Patek Philippe от розово злато.

"Искрено благодарим на нашите пратньори, както и на семейство Шумахер, които ни повериха изключителната собственост на Михаел Шумахер. Наблюдавахме силно глобално участие, с акцент върху Америка", заяви специалистът по часовници на аукционната къща Реми Гилемин.