Какво ще се случи с марките, монетите и паспортите, които са брандирани с лика на кралицата?След 70 години на трона, кралица Елизабет II се превърна в неразделна част от ежедневието на общността във Великобритания. Свикнали са да виждат нейния портрет, профил и герб в писмата, в парите и дори на кутиите със зърнени храни.

На всичките 29 млрд. монети

в обращение в Обединеното кралство е изобразен ликът на кралицата. Последният дизайн е от 2015 г., Елизабет Втора там е на 88 години. Това беше петият монетен портрет, който беше създаден по време на нейното управление.III, но е много вероятно монетите на кралицата да останат в обращение в продължение на много години.През 2018 г. от Кралския монетен двор в чест на 70-ия рожден ден на Чарлз III показа как би изглеждала монетата с него. Той ще бъде изобразен обърнат на другата страна - наляво. Традицията повелява посоката, в която е обърнат монархът върху монетите, да се редува за всеки нов монарх.

От 1967 г. всички марки,

издадени от Royal Mail, имат релефен силует на страничния профил на кралица Елизабет II.Сега Royal Mail ще спре да произвежда тези марки, въпреки че те все още могат да се използват върху писма и колети.Новият крал е фигурирал на марки и преди, но от Royal Mail все още не са дали информация как ще изглеждат новите дизайни с него.Кралски шифри има и върху много пощенски кутии.Повече от 60% от 115 000 пощенски кутии в Обединеното кралство носят знака EIIR на кралица Елизабет II - E за Елизабет и R за Regina, което означава кралица.

От шише на кетчуп до парфюм,

кралските гербове присъстват дори и върху хранителни стоки, заедно с надписа „С уговорка на Нейно Величество кралицата“.Това са продукти, които са получили Кралска заповед, което означава, че компанията, която ги произвежда, редовно доставя Кралските домакинства.

Всички британски паспорти

се издават на името на Нейно Величество и все още са валидни за пътуване, но за новите паспорти надписът от вътрешната страна на предната корица ще бъде актуализиран на Негово Величество.Полицейските сили в Англия и Уелс ще трябва да сменят кралския шифър на кралица Елизабет II в центъра на табелите на шлемовете си.

Думите на националния химн

ще бъдат променени от "God Save the Queen" на "God Save the King", както е в оригинал. След като Чарлз бъде официално провъзгласен за крал на официална церемония, ще бъде направено публично съобщение от балкона на двореца Сейнт Джеймс.След това националният химн ще бъде изпълнен с думите "God Save the King", изпяти за първи път от 1952 г.